kindercoach

Mijn naam is Cynthia Sebregts. Ik wil graag een paar zaken toelichten die ervoor gezorgd hebben dat ik yoga en mindfulness ben gaan geven aan kinderen. Mijn kindjaren waren niet gemakkelijk waardoor ik als volwassene het heel moeilijk had met mezelf en anderen. Ik was compleet afgesloten van mezelf en zocht waardering en liefde buiten me. Ik werd ziek en werd geconfronteerd met de ziekte van Crohn. Ik voelde me niet goed in onze maatschappij en miste iets concreet, namelijk liefde. Maar hoe kon ik liefde vinden als ik niet zelf wist wat liefde betekende. Mahatma Gandhi inspireerde me. 
                                                             "If you want to change the world, start with yourself." 

De ommekeer
Ik las heel veel boeken, wilde zoveel mogelijk weten. Maar tussen weten en doen ligt een groot verschil. Ik kwam een heel liefdevolle vrouw tegen die me hielp mijn kinderstukken te genezen (psychotherapie en cranio sacrale therapie). Mijn innerlijk kind was gekwetst en gebroken. Ik voelde me bij
haar veilig waardoor ik dichter bij mezelf kwam. Ik ben haar heel dankbaar voor de praktische lessen en de liefde die ik van haar kreeg. Ik werd door haar gezien en aanvaard. Mijn innerlijke reis was begonnen en er was geen weg terug.

De genezing
Ik startte met mindfulness, begon te mediteren, volgde groepslessen (de innerlijke criticus, de tao van de vrouw, Minnekind en Minnekunst), Reiki en volgde Raja yoga. Mijn wereld begon stilaan te veranderen. Ik voelde me veranderen en werd gezonder. Na 18 jaar ziekte, genas ik. Mijn leven kreeg een andere wending en ik volgde een korte opleiding om in de buitenschoolse kinderopvang te kunnen gaan werken. Mijn werk is mijn passie, ik werk dolgraag met kinderen en doe mijn werk met hart en ziel. 

hooggevoelig ADHD

Mijn pad
Ik merkte op dat er heel wat kinderen het moeilijk hadden met zichzelf. Ik wilde me via studie verdiepen en volgde de opleiding Gezinswetenschappen. Daarna voelde ik de behoefte om te gaan reizen en trok naar Nepal, IndiĆ« en Thailand. Ik ging werken als vrijwilliger met kinderen, volgde een 10 daagse Vipassana en deed  Hatha yoga. Het was een mooie innerlijke reis die me op korte tijd heel wat inzichten gaf. Terug thuis ben ik een opleiding gaan volgen om kinderyoga te geven. En daarop volgden nog vele andere opleidingen om met kinderen te kunnen werken. (Mindfulness, therapeutische kinderyoga, kinder- en tienercoach, massage, het kind en zijn lichamelijke ontwikkeling, braingym, massagetechnieken, hartcoherentie en mindfull opvoeden). 


Waarom ik mijn werk zo belangrijk vind
Ik heb als kind en puber in de knoop gelegen met mezelf. Ik had het moeilijk om vrienden te maken en om me aan te passen. Ik vertoonde agressief en opstandig gedrag die me met de regelmaat in de problemen bracht. Doorheen mijn leven heb ik hard aan mezelf moeten werken om vastgeroeste patronen te doorbreken. Op latere leeftijd ben ik te weten gekomen dat ik hooggevoelig was en toen vielen alle puzzelstukjes in elkaar.

Dit heeft ervoor gezorgd dat ik met kinderen wilde gaan werken. Hoe sneller een kind leert omgaan met de stormen van het leven, hoe gemakkelijker het is om later zich te laten meedrijven door de stroom des levens. Ik coach sinds 2014 kinderen en het is zo mooi hoe zij zich ontwikkelen. Ze hebben meer zelfvertrouwen, durven grenzen te trekken, komen voor zichzelf op,.............. En zo kunnen ze groeien naar bewuste jongeren.